Back

ⓘ Шестак Надія Петрівна




                                     

ⓘ Шестак Надія Петрівна

Надия Петривна Шестак - українська естрадна співачка, Народна артистка України, Заслужена артистка України. Народна артистка України.

                                     

1. Біографія

Надія Шестак народилася і виросла на Південному Уралі, в Челябинській області, в сімї українців. Закінчила Київський інститут культури диригентсько-хорове відділення в 1983 році.

Виступала в складі знаменитого ансамблю "Мрія", який виступав разом з Миколою Гнатюком.

Після того, як колектив "Мрії" розпався, Надія Шестак працювала у Миколи Мозгового в його гурті "Вересень". У цьому колективі до неї прийшли перші успіхи, зокрема - друге місце на конкурсі артистів естради України в 1986 році, приз глядачів на відбірковому турі телеконкурсу "Юрмала-87", третє місце на всесоюзному конкурсі виконавців "Ялта-88", лауреат Міжнародного конкурсу професійних вокалістів "Вільнюс-93".

У 1991 році Шестак припиняє виступи на естраді. Навчається у Московському музично-педагогічному інституті ім. Гнесіних в класі Олександра Градського. Пізніше працювала на телебаченні ведучою програм "Зичимо щастя", "Монітор у Національної телевізійної телекомпанії України.

З 1993 року також повернулася і на музичну сцену, і відразу ж стала лауреатом Міжнародного конкурсу професійних вокалістів у Вільнюсі. В цьому ж році отримала звання Заслуженої артистки України.

На початку 1996 року вона починає запис головної ролі мюзиклу Арнольда Святогорова "Роксолана", а до літа фірма НАК розтиражовує її першу касету. В 1998 році їй присвоєне звання Народної артистки України.

У 1999 році виходить ще дві касети співачки - "Сину, Ангел мій" та "Я горжусь тобой отец", згодом обєднані за рік в одному CD-збірнику "Ностальгія". У цьому ж році Надію Шестак нагородили "Орденом княгині Ольги". Згодом, за сімейними обставинами, вона переїхала на помешкання до Москви і в черговий раз полишила вітчизняну естраду - на "Радіо Росії" вона вела програму "Поющая Украина".

Повернення в Україну відзначилося зміною сценічного імені на Надія Крутова-Шестак. Лейбл "Атлантик" один за одним випустив три компакт-диски співачки: "Віри, Любові…", "Жіноча доля", "Нареченная Надеждой".

Нині Шестак Надія Петрівна живе і працює у м. Києві.

Веде активну доброчинну діяльність. Упродовж багатьох років очолює художню раду Всеукраїнського фестивалю мистецтв "Майбутнє України - діти!"

                                     

2. Родина

  • Батьки - Петро Борисович та Ольга Федорівна Шестак, українці, яких на початку 30-х років виселили з Чернігівщини на Урал. Жили у м. Копєйськ в Челябінській області. Батьку Надія присвятила пісню "Я горжусь тобой, отец", мамі - пісню "До маминих очей" "Мамо, тобі низесенько вклонюсь"
  • Чоловік - Василь Васильович Крутов, генерал-лейтенант, перший командир української "Альфи", з 14 квітня по 7 липня 2014 20140707 керівник АТО СБУ.Два сини. Первісток Олег, якому Надія присвятила пісню "Сину, ангел мій"
                                     

3. Нагороди і відзнаки

1993 - почесне звання "Заслужений артист України"

1998 - найвище почесне звання "Народний артист України"

2000 - Орден Княгині Ольги 3-го ступеня

2001 - Міжнародна премія імені В.Винниченка

2012 - Міжнародна премія ЗА ДОБРОЧИННІСТЬ МДФ "Українська хата"

                                     

4. Дискографія

  • 2001 - Сину, Ангел мій CD-Audio
  • 1999 - Я горжусь тобой, отец касета
  • 2004 - Віри, Любові… CD-Audio
  • 2000 - Ностальгія CD-Audio
  • 1996 - Зустрічаймо любов касета
  • 2005 - Нареченная Надеждой CD-Audio
  • 1999 - Сину, Ангел мій касета
  • 2005 - Жіноча доля CD-Audio
                                     

5. Джерела

Рудаков Микола Іванович. Автографи майстрів. - К.: Міжнародний доброчиний фонд "Українська хата", 2005. - 128 с.: іл.,с.59-60 - ISBN 966-7025-05-5

Рудаков Микола./Надія Шестак: В добро і любов треба вірити.//Урядовий курєр: газета.1997.4 лютого. С.9

Рудаков Микола.Надія Шестак.//Хата: газета.№ 423.1997.1 квітня. С.8

Рудаков Микола. Вірити в любов.//Сільські вісті: газета.1997.13 червня. С.8

Рудаков Микола. Співачка Надія Шестак.//Сільські вісті: газета.2000.7 березня. С.8

Рудаков Микола. Живим голосом.//Урядовий курєр: газета.2000.19 серпня. С.6

Users also searched:

...